Headlines News :
Home » , , , , » Terroristerna avrättar 29 barn och vuxna som försökte ta sig ut från i Aleppo samtidigt som jihadisterna förbereder en offensiv mot armén

Terroristerna avrättar 29 barn och vuxna som försökte ta sig ut från i Aleppo samtidigt som jihadisterna förbereder en offensiv mot armén

Written By Allende La Paz - Revista Cambio Total on martes, septiembre 20, 2016 | martes, septiembre 20, 2016

Ett av de nio barn som dödades när jihadisterna vägrade låta han och 25 andra att via den "Humanitära korridoren" i Aleppo lämna den terroristkontrollerade östra delen i Aleppo.


TEGUCIGALPA / 2016-09-19 / Terroristerna i Aleppo avrättade i söndags 26 civila, varav nio är barn och ungdomar, när de försökte ta sig ut från den östra delen av staden Aleppo. De 26 mördades av terroristerna som vägrade att släppa ut dem för att i stället använda dem som mänskliga sköldar i kriget mot armén.

Igor Konashenkov.
Det uppgav på tisdagen Jorge Cid, reporter på nyhetsbyrån AMN som citerade det ryska försvarsministeriets språkrör Igor Konashenkov.

Den syriska armén upprättade i slutet av juli humanitära korridorer i Aleppo. Målsättningen är att de civila som vill lämna krigsskådeplatsen och transporteras till ett flyktingläger ska kunna göra det. Även terrorister som vill lägga ned vapnen kan utnyttja korridoren.

Hundratals personer protesterade mot terroristerna

Enligt Konashenkov, som i sin tur citerade ögonvittnen, ville de avrättade använda sig av den 1:a och 6:e korridoren i distriktet Seikh Hader de Aleppo i lördags morse.

De 26 vädjade till terroristerna om att få lämna distriktet de befann sig eftersom de befarade att kriget skulle inledas igen, trots vapenvilan.

– Enligt ögonvittnen var det hundratals personer som deltog i protesterna, uppgav Igor Konashenkov.

Fram tills att vapenvilan definitivt bröts av den syriska armén för några timmar sedan, har terroristgrupperna enbart i Aleppo brutit mot vapenvilan ett 100-tal gånger. Medierna citerar flitigt USA:s talesmän&kvinnor från Pentagon men förtiger konsekvent händelser som massakern på de 26, säger de syriska och ryska myndigheterna.

- Varför vägrar du offentliggöra fredsavtalet, John Kerry? frågar sig det ryska utrikesdepartementet.


Varför offentliggör USA inte innehållet i fredsavtalet?

USA har till och med hemlighållit större delen av det fredsavtal som USA och Ryssland avslutade den 10 september. De föranledde den ryske FN-ambassadören Vitali Churkin på en presskonferens läsa upp flera delar av avtalet som John Kerry och State Departement vägrar tala om, ett avtal som Kerry till och med vägrar lägga fram på FN:s Säkerhetsråds bord.

En del av avtalet som Kerry vägrar att svara på och som i fallet Aleppo är central, nämligen att göra en gemensam (med Ryssland) distinktion mellan den så kallade (enligt USA) ”moderata oppositionen” och terroristgruppen Fath al-Sham, tidigare Al-Nusra vilken är Al-Qaedas militära gren i Syrien.

För John Kerry är det en oerhörd het potatis, eftersom 22 av de viktigaste terroristgrupperna i Syrien skrev ihop sig och enhälligt förkastade vapenvilan, samtidigt som de uttryckte sin solidaritet med Fath al-Sham, som nu även USA har gått med på att betrakta som terrorist och direkt antagonist till freden.

Frågan inställer sig då: Hur många ”moderata rebeller” finns det kvar?Varför väntade USA-koalitionen inte två dagar för att bomba?

Det andra dokumentet av fem, handlar om en Gemensam Grupp för Genomförandet av avtalet som har som mål att ”underlätta en bred samordning” mellan USA och Ryssland för att krossa terroristerna i Fath al-Sham och IS samt att stödja en politisk förändringsprocess i Syrien.

Denna gemensamma grupp skulle inleda sitt arbete i dag, den 19 september.

– Om USA-koalitionen hade velat verkställa bombningar av Al-Nusra eller IS i Deir-al-Zur, eller på vilken annan plats som helst i Syrien, borde de ha väntat två dagar för att denna grupp skulle inleda sitt arbete och samordna sina aktioner med våra militärer, sa Churkin.IS-soldater efter USA-koalitionens bombningar av den syriska arméns positioner i Deir Ezzor, Syrien: 
I vems intresse agerar USA?

Men USA anklagas för att spela under täcket med terroristgrupperna som med skuggan av vapenvilan vill vinna kraft och militärt manöverutrymme för att omgruppera sig. Situationen i Aleppo är speciellt kritisk för dessa terrorister. De är helt omringade och innestängda i den östra delen av Aleppo där det finns cirka 250.000 av de 2,3 miljoner invånarna totalt i Aleppo. Alla försörjningsleder är avskurna men armén drog sig tillbaka i enlighet med vapenvilan från den strategiska Castellovägen medan terroristerna saboterade alla delar av vapenvilan och kvarhöll sig vid sina positioner vilket omöjliggör för att de humanitära hjälpsändningarna ska kunna överlämnas.

Men Elissa Slotkin, förordnad assistent för USA:s försvarsminister i internationella säkerhetsfrågor talade i Stockholm på en konferens och rullade över ansvaret för USA-koalitionens blodbad mot 62 syriska armésoldater. De dödades när Koalitionens flygplan i lördags vräkte bomber över armésoldaterna som stred mot IS-rebeller sex kilometer från flygplatsen i staden Deir-al-Zur.

– Vi är USA, har vi gjort något fel kommer vi att be om ursäkt för det, säger Elissa Slotkin, som sitter i den amerikanska ledningen för alliansen, under ett seminarium i Stockholm.

Vem ”distraherar” vem?

Enligt DN är hon kritisk till hur händelsen har använts som en, vad hon kallar för dimridå för de åtaganden i avtalet om vapenvila som Ryssland inte påstås ha levt upp till.

– De distraherar oss genom att prata om attacken, men humanitär hjälp kommer fortfarande inte in i Aleppo. Det här förhöjda tonläget har inte hjälpt till att upprätthålla upphörandet av fientligheter (vapenvilan), sa Slotkin och fortsätter:

– Det humanitära lidandet i Syrien är enormt omfattande och vi vill verkligen att avtalet ska fungera. Nu måste ryssarna leva upp till sin del.

En terrorist med US Army intatuerad i sin arm.


”Rebellstyrkorna genomförde 300 brott” mot vapenvilan

Avtalet handlar alltså om att skilja mellan ”moderat opposition” och terrorister. Den distinktionen har Slotkin&Kerry fortfarande inte gjort. Radarparet nämner heller inte med ett ord de strider som pågått från terroristernas sida i Aleppo under hela veckan och som till och med bröt ut i huvudstaden Damaskus, då terrorister gick till attack i en av förorterna i fredags, mitt under vapenvilan.

Den syriska armén offentliggjorde i dag i en presskommuniké bakgrunden till varför den nu bryter vapenvilan.

– Rebellstyrkorna genomförde 300 brott (mot vapenvilan), attackerade civila och syriska soldater i hela landet. Jihadistgrupper har dragit nytta av denna vapenvila för att omgruppera sig och attackera arméns ställningar vilket har orsakat dussintals döda bland civila och soldater. Denna typ av aktioner visar att jihadisterna har förbindelser med ett antal länder som inte har något intresse av att stoppa kriget, uppgav en hög officer hos armén som citerade av nyhetsbyrån AMN.

En sårad terrorist från Al-Nusra (Al-Qaeda) tas hand om av israeliska militär ambulanspersonal för vidaretransport i en av sju israeliska helikoptrar. Dessa kom till undsättning när terroristerna led svåra nederlag för en vecka sedan i Golanhöjderna, trots israeliskt flygunderstöd.


Den Alliansfria Rörelsen fördömer Israels stöd till terroristerna i Syrien

Den Alliansfria Rörelsen som samlades till konferens på ön Margarita (Venezuela) fördömde i sin slutdeklaration Israels stöd till de terroristgrupper som IS och Al-Nusra som opererar i Syrien. Stats- och Regeringscheferna uttalade sin solidaritet med Syrien i sin rätt att återfå det av Israel ockuperade Golanhöjderna. Konferensen uttalade och fördömde samtidigt USA:s ensidiga sanktioner mot det syriska folket.

Slutdokumentet kräver också att ockupationsmakten Israel följer FN-resolutionen 497 från 1981 som kräver den totala reträtten de syriska Golanhöjderna som ockuperas sedan 4 juni 1967.
Share this post :

Publicar un comentario

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CambioTotalRevista - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger