Headlines News :
Home » , , » Hemligheten bakom den syriska arméns framgångsrika `Tigerstyrkor´

Hemligheten bakom den syriska arméns framgångsrika `Tigerstyrkor´

Written By Unknown on miércoles, julio 13, 2016 | miércoles, julio 13, 2016

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-07-12 / Krigsreportern Izat Charkatli från nyhetsbyrån AMN beskriver i en intressant överblick hur de uppmärksammade “Tigerstyrkorna” erövrar allt mer terräng i den syriska konflikten. Dessa elitstyrkor som ingår i den syriska armén, har under åren ackumulerat en rik erfarenhet och bekräftar att det är möjligt att besegra en internationell terroriststyrka som använder sig av en omänsklig men skicklig krigsstrategi.

Dessa Tigerstyrkor är redan legendomsusade bland syrierna. Även bland krigsreportrarna från olika delar av världen cirkulerar rykten och myter om dessa krigsveteraner som i flera militära slag har blivit en spjutspets mot terrorismen, framför allt i strider gata för gata, hus för hus. Pentagon studerar denna syriska styrka med lupp.

Fienden räds dem, trots skriken om att Allah är med dem, men när slutet närmar sig blir det oftast att bita i sanden som färgas av blodet av den ditreste terroristen. Få känner till de underliggande faktorerna och taktiken som denna formidabla styrka representerar.

Enligt Charkatli arbetar de med låg profil och behåller all underrättelseinformation över hur styrkan förbereder en militär aktion för en liten grupp. När slaget och segern är en nyhet släpper de uppgifter.

– Tigerstyrkorna uppger inte att de har intagit ett område eller mål innan de är fullständigt säkra på att kunna behålla målet under kontroll, skriver Charkatli.

Med militärt specielmateriel kan Tigerstyrkorna i god tid upptäcka fiendens beväpning, som till exempel om de förfogar över anti-tanksvapen.


Jihadisternas militära taktik och strategi

För att verkligen förstå vad som gör Tigerstyrkorna till den militära kraft de utgör, måste man begripa Jihadisternas militära taktik och strategi. Dessa använder sig av tre militära enheter;
  • Självmordsbombare.
  •  ”Inghimassiyín”, som är självmordsattackanter.
  •  ”Muqtahimín”, som är terroristernas reguljära anfallsstyrkor.

·          
SJÄLVMORDSBOMBARNA är vanligtvis terrorister som opererar som frivilliga och som kör bilbomber (VBIED) mot fiendelinjen. Målsättningen med explosionen är att bryta ned stridsmoralen hos fienden (den syriska armén) genom att spränga tonvis med sprängmedel för att orsaka största möjliga förstörelse. Dessa bilbomber används i huvudsak vid inledningen till en större attack, klargör Charkatli.

Därefter kommer ”inghimassiyín”, SJÄLVMORDSATTACKANTER med kroppen laddad med sprängmedel. Taktiken går ut på att beblanda sig (infiltration) vid eller bakom fiendelinjen. Explosionen bör helst äga rum vid försvarspositioner som skyttegravar eller militära vägspärrar. Målsättningen är att öka den moraliska nedbrytningen hos fienden och tvinga dem att fly och överge sina positioner.

Efter dessa två “vågor” av självmordsaktivister kommer terroristernas “STORMSTYRKOR” som inleder sin attack. Vanligtvis handlar det om det reguljära infanteriet som söker inta fiendepositioner och förstärka självmordsaktvisternas positioner, i händelse av att de fortfarande är vid liv.

Hela denna kombination av tre olika formerna för terroristattacken gör Jihadisterna till en fruktad militär styrka även om fanatismen inte tar något som helst beaktande av att vinna en social och politisk bas för det större politiskt-religiösa målet, snarare tvärtom. Varje sansad människa oavsett religiös övertygelse flyr från dessa mordmaskiner.

Jake Bilardi föddes i Melbourne men anslöt sig till IS i augusti 2014.


Upptäcka och neutralisera terroristernas USA-vapen

Och det är där Tigerstyrkorna har kommit att bli en stor och symbolisk motkraft mot Jihadistterrorismens galningar.

Denna styrka har under de sex åren av krig lärt sig av sin fiende. Tigerstyrkorna prioriterar attacker av Jihadisternas USA-tillverkade TOW och ATGM (anti-stridsvagnsrobotar). Den syriska arméns elitstyrka förfogar över militärt materiel som har som målsättning att detektera och neutralisera fiendens ATGM, pansarbrytande granatgevär.

För det andra förfogar Tigerstyrkorna över specialenheter med uppgift att söka, finna och beskjuta Bilbombarna (VBIED) innan de själva blir militärt mål för terroristerna. Dessa enheter har fått en rik erfarenhet efter att de i höstas fick i uppgift att bryta omringningen av flygbasen Kuweires i Aleppo.

IS-soldaterna litade i stor skala på bilbombarna och självmordsattackanterna för att stå emot den syriska arméns framryckningar. Tigerstyrkorna förfogar över en militär träning utan jämförelse i strider på platser med mycket litet utrymme, det vill säga i krigföring i bostadsområden. Speciella enheter har uppgiften att placeras framför stridslinjen för att där ”ta emot” och neutralisera hotet från självmordsattackanterna, de så kallade “inghimassiyín”.

Tigerstyrkornas befäl går alltid i första stridslinjen tillsammans med sina soldater, uppger artikelförfattaren.


Befälet går i första stridslinjen

En annan viktig faktor som AMN-reportern understryker är Tigerstyrkornas befäl. De går alltid i första stridslinjen tillsammans med sina soldater. De ger ett exempel som höjer stridsmoralen. Soldaterna tar aldrig emot en order att anfalla eller försvara vissa områden utan att deras befäl befinner sig sida vid sida med sina soldater.

Överste Suhail al-Hassan är känd för att göra sina män sällskap vid stridsfronten. Han har sårats flera gånger och dessutom allvarligt. Men, som han själv säger, kompensationen är att stridsmoralen hos soldaterna bibehålls. 
Share this post :

Publicar un comentario

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CambioTotalRevista - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger