Headlines News :
Home » , , » SYRIEN: ”USA:s begäran att stoppa attackerna mot terroristerna i Syrien låter som utpressning”

SYRIEN: ”USA:s begäran att stoppa attackerna mot terroristerna i Syrien låter som utpressning”

Written By Unknown on jueves, agosto 04, 2016 | jueves, agosto 04, 2016

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-08-03 / Den ryska regeringen säger att USA:s begäran att stoppa attackerna mot terroristerna i Syrien är oacceptabel. Det uppgav på onsdagen den ryska statliga nyhetsbyrån Ria Novosti som hade talat med den ryske vice utrikesministern Sergej Ryabkov.

– Från och med att det finns en framgång i striderna mot terroristerna, tack vare den syriska armén och vårt stöd, kommer USA:s begäran där de ber oss att stoppa striderna mot terroristerna, sa Ryabkov.

I måndags vädjade USA:s utrikesminister John Kerry till den ryska sidan att stoppa sina operationer i Syrien. Motivet påstods vara att detta är vägen till en politisk övergång. Kerry sa också ha en förhoppning om en förändring i Rysslands ”uppförande” inom de närmaste dagarna.

Ryabkov å sin sida underströk att USA:s varning verkar vara ett ultimatum med en oacceptabel ton:

– Vad jag förstår är denna typ av utpressning vanlig i det nordamerikanska landet.

Ett ryskt Cazruso Sujoi Su-35-plan som lyfter för att attackera terroristkoncentrationer i Syrien.


Washington Post: USA kan verkställa Plan B för Syrien på grund av Putins ”passivitet”

TEGUCIGALPA / 2016-08-03 / USA:s utrikesminister John Kerry kan komma att verkställa Plan B för Syrien med anledning av Rysslands ovilja att samarbeta med USA.

Det uppgav i tisdags Washington Post i en artikel i vilken den tillade att Plan B, som inkluderar en markoffensiv Made in USA som konsekvens av den ryske presidenten Vladimir Putin ovilja till ett USA-Ryskt samarbete på det arabiska temat.

Dagstidningen tillade att Kerry sedan en månad tillbaka utövar press på Moskva för att den ska acceptera vad som enligt Washington Post är en ”attraktiv överenskommelse” för Ryssland.

I kraft av sitt förslag skulle Ryssland få igenom sin önskan att genomföra gemensamma operationer (med USA) mot terroristerna. I gengäld skulle Ryssland förhindra den syriska armén att bomba vissa delar av landet.


Civila evakueras från Aleppo i en av sju Humanityära korridorer.


Terrorister i Aleppo avfyrade kemiska vapen. Fem döda bland civila

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2016-08-03 / Under väpnade sammandrabbningar i Aleppoprovinsen , i Syrien, har flera terrorister detonerat giftiga gasbomber som fram till denna pressläggning, på onsdagskvällen, har kostat minst fem civila liv, enligt vad den statliga ryska nyhetsbyrån RIA Novosti uppger.

– Terroristerna har använt vapen som innehåller substanser som framkallar kvävning och som provocerar skador på nervsystemet.


Terrorister som kapitulerar i Aleppo och ansluter sig till amnestin som utfärdades av Syriens president Assad förra veckan,

Terrorister kapitulerar inför den syriska arméns framryckning i Aleppo

TEGUCIGALPA / 2016-08-03 / Enligt vad den lokala TV-kanalen Al-Ekhbariya erfar evakuerade de syriska styrkorna många civila från de östra stadsdelarna. De förflyttades till de säkra korridorerna i den södra delen av provinsen Aleppo.

Ett antal terrorister med smak på president Assads utlovade amnesti var tillräckligt för att de skulle lägga ned vapnen och ge upp.

Nederlagen för terroristgrupperna, som utdelades av armén, bidrog till att ta detta beslut. Armén omintetgjorde i söndags en massiv offensiv som hade organiserats av Frente Fath al-Sham (före detta Al-Nusr al-Qaedas syriska grena) för att bryta omringningen av Aleppo.

Armén fortsätter sin framryckning i Aleppo. I tisdags erövrade den flera viktiga områden i den sydvästra delen av Aleppo som fram tills i tisdags hade befunnit under terroristkontroll. Enligt den lokala nyhetsbyrån Al-Masdar News, pågick striderna under två timmar. Sammanlagt 35 terrorister dödades och många sårades.

Humanitär korridor i Aleppo

Sedan den gemensamma humanitära operationen mellan Ryssland och Syrien inleddes, har hittills 324 civila, bland dem 76 barn, kunnat lämna Aleppo. De har anlänt till humanitära center. Vid sidan av dessa civila har 82 beväpnade män överlämnat sina vapen och uppgett att de har lämnat den väpnade kampen bakom sig, enligt generallöjtnant Sergej Rudskoi, chef för den ryska generalstaben.
Share this post :

Publicar un comentario

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CambioTotalRevista - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger