Headlines News :
Home » , , , , » Militär resning i Turkiet mot Erdoğan ses som ett resultat av hans terroristvänliga krigspolitik mot Syrien

Militär resning i Turkiet mot Erdoğan ses som ett resultat av hans terroristvänliga krigspolitik mot Syrien

Written By Unknown on viernes, julio 15, 2016 | viernes, julio 15, 2016

Recep Tayyip Erdoğan har mordmaskinen IS haft sitt främsta stöd. Terrorister från hela världen har från Turkiet gått över gränsen in i Syrien fullt beväpnade. Militära träningsläger har upplåtits på turkiskt territorium, med indisrekt stöd av Nato och USA. Den svenska regeringen bör allvarligt se över sin mellanösterpolitik.

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2016-07-15 / Avsättandet av Recep Tayyip Erdoğan, officiell representant för det Muslimska Brödraskapet i Turkiet, är ett resultat av hans aggressiva krigspolitik mot grannlandet Syrien. Det finns även en möjlighet att USA drar i trådarna bakom statskuppen med målet att få en bättre kontroll över ett av de mesta strategiska länderna i denna oroliga del av Mellanöstern.

Vid denna pressläggning (01.00 på lördagsmorgonen, svensk tid)  är det osäkert om kuppmakarna har total kontroll. I Ankara har explosioner hörts, enligt flera nyhetsbyråer.

Assad sitter kvar. . .

Det ironiska i ödet för den turkiske presidenten är att Erdoğan aldrig missade ett tillfälle att kräva den syriske presidentens avgång. Men efter sex år av anfallskrig mot den syriska nationen, med insats av legoknektar från närmare 100 länder, sitter Assad säkrare än någonsin på presidentposten.

Det är ingen hemlighet att familjen Erdoğan är inblandad i korruptionsaffärer på hög nivå. Sonen handlar och köper syrisk olja mer eller mindre öppet med folkmordsorganisationen IS. Från Syrien har konvojer gått direkt in i Turkiet. Med de ryska bombningarna av dessa konvojer har de lukrativa affärerna reducerats för presidentfamiljen.

När seriösa turkiska journalister med direkta fakta på handen har beskrivit denna korruption har de fängslats. Samma öde har drabbat den turkiska&kurdiska folkliga oppositionen i parlamentet som för varje dag har blivit allt mer drabbat av diktatoriska presidentdekret.
USA:s och Natos president

Men att militären skulle ha utlöst en statskupp med korruptionen som förevändning, är det ingen som tror på. De flesta turkiska generaler är indragna i korruptionsaffärer, en offentlig hemlighet.

I stället handlar det om hur Turkiet används av Nato och USA som trampolin i kriget mot den syriska statsbildningen. USA:s strategiska mål är att rita om kartan i hela Mellanöstern och steg för steg ta över regionens naturtillgångar, olja och gas.

Det är möjligt att den militära resningen i Turkiet i denna stund är en protest mot denna USA:s krigspolitik och hur Nato använder de turkiska militärbaserna för militära operationer mot den syriska armén i sitt förmenta krig mot IS.


Den “Fria Syriska Armén” lider förödande nederlag i misslyckad offensiv

En stupad ELS-terrorist och hans kompanjon. ELS betecknas av USA och Nato som "en moderat terroristgrupp" som får militär träning, materiel och vapen från USA men som är allierad med al-Nusra, al-Qaedas syriska gren.

I gryningen i fredags morse attackerade flera enheter ur den så kallade “Fria Syriska Armén” (ELS) regeringspositioner i provinsen Quneitra. Offensiven hade också sitt eget pompösa namn; ‘Heyaa Lillah’. Men denna av USA och den svenska regeringen påstådda ”moderata terroristgrupp” hade föga framgång i sin offensiv som nästan kom av sig innan den hade inletts, rapporterar Daniela P Obreque från nyhetsbyrån AMN.

Vid staden Jaba och Tall Bizaq attackerade ELS den syriska armén som slog tillbaka attackerna med stöd av soldater från den 5:e och 7:e armédivisionen.

Över 20 ELS-medlemmar dödades och cirka 40 sårades i striderna. De flesta av de döda var tonåringar som hade värvats, frivilligt eller med tvång, men utan krigserfarenheter.

Den syriska armén förlorade tre män och 17 sårades.

Fortsatta militära framgångar för den syriska armén

På den norra krigsfronten fortsätter den syriska armén sin framryckning vid staden Aleppo. Där intog armén bostadsområdet Khalidiya och större delen av industriområdet Layramún efter hårda strider med jihadiststyrkor som försvarade dessa distrikt, enligt nyhetsbyrån Al-Masdar.

Enheter ur den 4:e armédivisionen och enheter ur det Republikanska Gardet intog de sista byggnaderna och tog samtidigt kontroll över en gasfabrik, marknaden och en glasfabrik i Layramun.

Enligt militära bedömare är dessa framryckningar de viktigaste framgångarna på flera år. Aleppo har betraktats som en död militär punkt sedan 2014 där ingen av styrkorna kunnat rycka fram. Nu ser den militära horisonten betydligt ljusare ut för den syriska armén.
Share this post :

Publicar un comentario

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. CambioTotalRevista - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger